Gömslet
Gömslet ligger vid kanten av en myr. Avståndet till maten och sittpinnarna är ca 20 -25 meter. Bakgrunden är en skog med huvudsak gran men även en och annan björk och ligger ca 250 meter bort.  Solen går upp bakom gömslet och man har normalt solbelyst åtel fram till sen eftermiddag.

Inne i gömslet finns det plats för fyra personer med varsin fotoglugg, spaningsfönster och egen stol. Ovanför fönstren finns det en hylla med plats att ställa ifrån sig konvertrar, minneskort, batterier mm.

I gömslet finns även två britsar för den som vill vila sig under dagen. Britsarna används oftast till att förvara kameraväskor och mat på under dagen. Gömslet har även separat toalett av modell separett.

Inne i gömslet finns det en värmekamin som kan användas då det är kallt.

Utrustning
Nedan finner du svar på de vanligaste frågorna inför din vistelse i gömslet gällande utrustning.

Stativ
I gömslet finns väggmonterade stativ som rekommenderas att användas (se bilder nedan). Fördelen med dessa stativ är att du minimerar rörelser på utsidan av gömslet när du panorerar objektivet. Om du i första hand ska filma så rekommenderar vi att du har eget golvstativ med dig då de väggmonterade stativen kan vara svårt att panorera stabilt med för film. Det finns ingen hylla eller bönpåsar att använda utan det är stativ som gäller.

Objektiv
Det är svårt att rekommendera vilket objektiv man ska använda då både smak och typ av bilder man vill ha spelar en avgörande roll. Nedan ser du vilket utsnitt du kan förvänta dig med olika objektiv. Bilderna är helt obeskurna för att exakt visa hur resultatet blir med de olika bränvidderna. Bildtexten under bilden berättar vilken objektivlängd bilden är tagen med.

Gömslets placering gör det ofta möjligt att fota flygande fågel som kommer från den bakomliggande granskogen. Det kan då vara till fördel att fota med 400mm och längre för att kunna följa fåglarna i luften.

Väggmonterat stativ med gimbal och kamera Väggmonterat stativ med gimbal och kamera Väggmonterat stativ med gimbal och kamera Väggmonterat stativ med gimbal och kamera Väggmonterat stativ med gimbal och kamera Väggmonterat stativ med gimbal och kamera
Väggmonterat stativ Väggmonterat stativ Väggmonterat stativ Väggmonterat stativ Väggmonterat stativ Väggmonterat stativ
Foto taget med 300mm objektiv Foto taget med 300mm objektiv Foto taget med 300mm objektiv Foto taget med 300mm objektiv Foto taget med 300mm objektiv Foto taget med 300mm objektiv
Foto taget med 500mm objektiv Foto taget med 500mm objektiv
Foto taget med 980mm objektiv Foto taget med 980mm objektiv